classicvscancer.blogg.se

Jag heter Per-Olov Karlsson men kallas för Peo. Jag har i mogen ålder bestämt mig för att försöka genomföra en klassiker, dvs simma Vansbro, springa Lidingöloppet, åka Vasaloppet och cykla Vätternrundan. Samtidigt har jag sett alltför många bekanta och vänner drabbas av Cancer. Därför vill jag passa på att försöka samla in pengar till cancerfonden. Min blogg handlar om mina förberedelser för loppen, resultaten i loppen och hur insamlingen går. Låt oss hjälpas åt att göra skillnad!

Träningssammanfattning april

Publicerad 2016-05-02 21:00:00 i Allmänt,

Jag sitter nu och sammanfattar träningen under april. Jag använder mig av Jogg.se, som är en gratis sida, där du kan logga all din träning. Personligen tycker jag det är en bra lösning, så att jag får en uppfattning om hur mycket träning jag lägger ner på de olika momenten. Under april hade jag totalt 23 träningspass, varav 16 löppass, 1 simpass och 6 styrketräningspass. Med tanke på vansbrosimningen som är på gång, så inser jag att det är dags att komma igång med simträningen. Samtidigt så ska jag klara av Göteborgsvarvet den 21 maj, så jag behöver löppassen också. Jag har sprungit 166,3 km under april, i snitt 10,4 km, och totalt i år har jag kommit upp i 543,5 km, så det finns några mil i benen nu. Jag har satt upp ett mål på 150 mil under 2016, så jag ligger väl till än så länge. 
 
Under april passade jag också på att besöka min syster och svåger i Portugal, och 2 av milen sprang jag därnere, i betydligt varmare och skönare klimat. Vi hann även med två golfrundor, jag o ch svågern. En i Spanien, på Isla de Canela och en i Tavira på Benamore Golf. Det är alltid kul att spela på nya banor, och dessa var i perfekt skick, tyvärr var inte mitt golfspel i samma perfekta skick ;-) Men vi hade två underbara dagar på banorna. 
 
 
 
I övrigt hann vi med både sol och bad, god mat och många skratt. Min syster bor i Faro, på Algarvekusten, den som vill läsa mer om hennes liv i exil kan läsa på vilterskan.blogg.se. Faro är en relativt stor stad, ca 60 000 invånare, som förutom härligt klimat, stränder och god mat har ett rikt djurliv. Vi träffade på påfåglar som traskade omkring på taken och visade upp sig. Ett stort antal storkar har bosatt sig i diverse olika torn, och i en våtmark i utkanten finns både häger och flamingos, så det fanns mycket trevligt att titta på.
 
 
 
 
 
 
Det var för övrigt i dessa marker jag sprang min första mil i Portugal.
 
 
Men det blev även en del badande under vår tid i Portugal, vädret var ju verkligen inbjudande. Fast vattentemperaturen var en liten försmak av Vansbro, något varmare dock än vad som väntar, ca 18 grader.
 
 
Nu är det dock åter i gamla spår, det är dags att påbörja de slutliga förberedelserna för Göteborgsvarvet, en veckas ytterligare hårdkörning, sedan börjar så sakta nedtrappningen av den hårdare träningen, för att ha pigga ben den 21 maj. Samtidigt ska jag påbörja mer simträning, har redan ändrat inriktning på styrketräningen, så jag har mer övningar som bygger upp rygg, axlar och armar. Den 9 juli börjar allvaret på riktigt.
 
Min insamling "En klassiker mot cancer" har samlat in 4 653:-, målet är 25 000:-. Om ni känner att ni vill bidra så är jag tacksam, länken är här:
 
https://www.cancerfonden.se/insamlingar/en-klassiker-mot-cancer
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela