classicvscancer.blogg.se

Jag heter Per-Olov Karlsson men kallas för Peo. Jag har i mogen ålder bestämt mig för att försöka genomföra en klassiker, dvs simma Vansbro, springa Lidingöloppet, åka Vasaloppet och cykla Vätternrundan. Samtidigt har jag sett alltför många bekanta och vänner drabbas av Cancer. Därför vill jag passa på att försöka samla in pengar till cancerfonden. Min blogg handlar om mina förberedelser för loppen, resultaten i loppen och hur insamlingen går. Låt oss hjälpas åt att göra skillnad!

En lördag i väggen och en blåsig söndag

Publicerad 2016-04-17 13:39:00 i Allmänt,

Igår var det långdistans på schemat, min 2 milarunda i vanlig ordning. Det är två varv bland Hildesborgs backar. De sista helgerna har jag sprungit denna rundan, utan problem, men igår råkade jag ut för en otrevlig överraskning. Jag tog helt slut, sprang in i den berömda väggen, utan att egentligen ha tagit särskilt mycket. Jag vet faktiskt inte vad det berodde på, men jag fick gå emellanåt, och kortade ner rundan till 18,8 km. Jag tror att det delvis berodde på vätskebrist, jag tappade drygt två kilo under rundan, och det är betydligt mer än vad jag brukar. Det kan också vara så att det är någon infektion som står och lurar i kroppen. Det var hursomhelst väldigt obehagligt, benen var som nykokta sparrisar.
 
Idag var det dags för premiären för Örekrona golftour. Vi är några killar som har en tour under sommaren, vi spelar ungefär varannan söndag. Startade 07:30, lite väl tidigt för min del. Gårdagens kollaps kändes tyvärr av, var inte riktigt i form direkt. Det var också extremt utmanande väder idag, rejäla vindar. Hål 14 är ett korthål rakt ut mot Öresund, och det var motvind som hette duga att brottas med. 
 
 
Dagen slutade i alla fall med 26 pooäng, vilket egentligen inte är godkänt, men med de givna förutsättningarna så är jag trots allt relativt nöjd. Nu får jag låta kroppen vila sig, så den fortsatta vandringen mot klassikern kan fortsätta

Varför ge sig in i klassikerträsket?

Publicerad 2016-04-16 23:01:30 i Allmänt,

I början av 2014 åkte vi till Thailand på semester, och hade en fantisktisk tid med god mat, sol och värme. När vi kom hem började tyvärr min mage att krångla. Jag trodde självklart att det hade samband med vistelsen i Thailand, var det salmonella eller något annat jag hade fått med mig? Men så var det inte, vilket skulle visa sig framåt sommaren. 
Under en golftävling i slutet av juli fick jag akut ont och åkte efter en natt utan sömn in till akuten i Helsingborg. Väl där blev jag grundligt undersökt, och det visade sig, väldigt oväntat, att det var blindtarmen som bråkade. I min ålder är det mera ovanligt att du drabbas av blindtarmsinflamation, men så var det. Nu gick det bra och var ju inte så dramatiskt, men jag fick en liten tankeställare kring hur lite det skall till för att rubba cirklarna. Strax efter detta träffade jag Johan, på Öland. Johan är svärson till min fars "fästmö", och förberedde sig för att delta i Ironman i Kalmar. Johan är ett år äldre än mig, så det där med ålder gick inte längre att skylla på. Johan blev en stor inspiration för mig.
Jag bestämde mig där och då att satsa på något, som kunde få igång mig att börja träna. Nu har jag börjat träna många gånger genom åren, men det har tenderat att vara relativt korta perioder. Men om jag satte upp ett realistiskt mål, så kanske det skulle gå bättre?
Jag bestämde mig att kunna springa en halvmara sommaren 2015. Träningen påbörjades, och jag kan lova er, att de första passen var fruktansvärda. Jag tog mig 2 km och det tog tid och jag frustade som en flodhäst. Men i maj 2015, så sprang jag Göteborgsvarvet under 2 timmar, ganska precis faktiskt (1:59:59). Efter det var risken stor att intresst skulle svalna, så jag satte upp nya mål. Jag anmälda mig till en del lopp i närheten, men även till en halvmara på Mallorca, vilket jag genomförde.
 
Under den sista tiden har jag också sett alltför många vänner och bekanta drabbas av cancer. En del har lyckats besegra sjukdomen, men andra har dragit det kortare strået i den kampen. För att kunna fortsätta och utveckla nya metoder för att besegra cancern, så krävs pengar till forskning, och jag behövde ett nytt mål för min träning. Så jag har bestämt mig, jag ska försöka genomföra en klassiker, med start den 9 juli i Vansbro. Det kommer att bli väldigt tufft, men med målmedveten träning hoppas jag kunna genomföra tävlingen fullt ut. Jag har då också startat en insamling för detta på Cancerfonden, en klassiker mot cancer. Där utmanar jag alla som vill och vågar, att satsa minst en krona för varje km jag avverkar under klassikern. Den totala distansen är 423 km, så det är överkomligt för er alla. Nå, hänger ni på?
I så fall, här är länken till insamlingen:
https://www.cancerfonden.se/insamlingar/en-klassiker-mot-cancer
Nu kör vi!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela